Facebook

Srebrna zaščita

Zdravilne učinke srebra so poznali že v antičnih časih. V srednjem veku, ko je epidemija kuge zajela Evropo, so bili prebivalci palač, gradov, dvorcev bistveno manj izpostavljeni kugi. Srednjeveška gospoščina je namreč v vsakdanjem življenju pogosto uporabljala predmete, narejene iz srebra, npr. pribor, okraske, nakit, pohištvo, zastave.

Naše telo je stalno izpostavljeno različnim vrstam bakterij, glivic in pršic (najpogostejši povzročitelji alergij). S pripravki na osnovi nano enot srebra se lahko uspešno bojujemo z različnimi povzročitelji bolezni.

Glavne prednosti tehnologije "srebrne zaščite" so njene antibakterijske in fungicidne lastnosti, kar predstavlja veliko prednost pred tradicionalnimi vzorci zaščite, npr. razkužili, ki delujejo samo v času uporabe. Delci, ki temeljijo na tehnologiji "srebrne zaščite", delujejo namreč kot antibakterijski premaz kar nekaj tednov.

Izdelki "srebrne zaščite" se lahko uporabljajo v obliki površinsko aktivnih premazov na različnih podlagah: kovina, plastika, usnje, tekstil, papir, keramika ipd.

Izdelki "srebrne zaščite", pa se lahko ponudijo tudi na trgu, v obliki končnih proizvodov in filtrskih vložkov za klimatizacijo, avtomobile, hladilnike ipd.

Voziček je prazen

© 2014 Tidis, d.o.o. — Vse pravice pridržane